În ziua de azi, femeia are multiple roluri în societate: fiică, soră, prietenă, soție (parteneră, iubită), mamă, profesionistă, casnică, om în comunitate.
De foarte multe ori, în încercarea de a îndeplini simultan aceste roluri și sarcinile care recurg de aici, ajungem să ne simțim copleșite și cel mai grav, să ne pierdem pe noi pe drum. Multe femei îmi spun când ajung la un moment de ”prea mult”: Eu unde sunt în viața mea? Am uitat de mine, nu mai am timp pentru mine.
De ce întâmplă asta?
Presiunea pe care o simt femeile este una enormă: Trebuie să fii perfectă, trebuie să le faci pe toate.
Pe bună dreptate ajungi să te întrebi: EU UNDE SUNT în toate astea? Mai am timp pentru mine, pentru sufletul meu?
Din dorința de a le face pe toate, de a fi perfectă, de a face lucrurile la fel de bine precum bărbații, uităm de esența noastră: LATURA FEMININĂ.
Un mare înțelept, Sadhguru, spunea că ultimele milenii au fost printre cele mai crunte pentru energia feminină, aceasta nefiind liberă să se exprime la adevăratul ei potențial, nici în femeie, nici în bărbat.
Nefiind lăsată să se manifeste cu adevărat, feminitatea ca energie a fost foarte prost înțeleasă de-a lungul timpului (ca și masculinitatea de altfel) și percepută în zilele noastre la un nivel superficial (confundată cu moda, cu standardele de frumusețe, cu diverse tipare impuse).
„Feminitatea, ca şi frumuseţea, vine din interior. E o stare de spirit pe care femeia o emană prin toţi porii, e acel ceva pe care îl simţi de cum o zăreşti, chiar dacă e îmbrăcată doar într-o pînză de sac sau într-o rochie strălucitoare semnată Versace.” Lidia Butu – A fi sau a nu fi … femeie
Fiecare reprezentantă a sexului frumos este unică in felul ei, are acel element fermecător ce îi e specific doar ei.
Prinse în tumultul vieții noastre, trecând de la un rol la altul, am uitat de multe ori de el. Feminitatea este o artă și se poate învăța.
Pe lângă acest aspect, te invit să te uiți la a fi femeie și dintr-un alt context: acel al moștenirii energetice ce vine de veacuri. Ești conștientă de bagajul emoțional, durerea ancestrală și câmpul energetic asociat cu A FI FEMEIE ce vine de generații? Durerea mamei, a bunicii, a străbunicii a întregii comunități de femei de secole din țara noastră, din toată lumea?
Tu cum te simți ca femeie? Fii liberă să îți exprimi gândurile în comentarii la articol!
Sesiunea a expirat
Te rog autentifică-te din nou. Pagina de autentificare se va deschide într-o fereastră nouă. După autentificare o poți închide și să revii la această pagină.