Convingeri care te împiedică să îți atingi obiectivele

Inteligență emoțională

ian. 26

Încă suntem la început de an. Ți-ai făcut planuri, ți-ai stabilit obiective și ai și început să lucrezi la ele…și totuși…ceva nu merge cum trebuie. Ai citit multe cărți despre dezvoltarea personală, ai pus în practică anumite principii….și totuși…ceva nu se leagă. Cunoști sentimentul?

Recent am citit un articol al lui Nick Ortner, numai bun de început de an. Ți-l recomand cu mult drag. Vei înțelege care sunt piedicile pe care singur ți le pui și care te împiedică să crești și să te dezvolți pe toate planurile.

 

Trei realități despre creșterea și succesul tău

(aplicabile pe toate planurile vieții)

 

În locul tradiționalelor obiective pe noul an, te încurajez să abordezi diferit anul acesta (sau măcar să faci asta în plus pe lângă stabilirea obiectivelor).  Și anume să te concentrezi nu pe „reușitele” tale, ci mai degrabă pe ce este în interiorul tău.

Mai exact, concentreză-te pe imaginea pe care o ai despre tine.

Trei realități:

  • Există convingeri adânc înrădăcinate care acționează în mintea ta, de cele mai multe ori la nivel subconștient, și care te împiedică să evoluezi.
  • Aceste convingeri, odată descoperite, pot părea a fi „adevăruri”. De exemplu, dacă tu crezi că ești o persoană care amână ce are de făcut, deorece trecutul tău vine cu dovezi ale tergiversării tale, îți vei asuma această identitate și vei continua să o propagi.
  • Dacă ești dispus să depui efortul, poți descoperi aceste convingeri, le neutralizezi folosind EFT și îți transformi viața.

Chiar acum, în aceste momente, poți să descoperi câteva dintre aceste convingeri.

Spune  cu voce tare (sau în gând, dacă citești articolul ăsta la birou!)

SUNT…

Și completează punctele cu ce îți vine prima dată în minte.

Sunt…leneș? Sunt…gras? Sunt…deprimat?

Care sunt primele gânduri negative despre tine care îți vin în minte când spui „Sunt”?

Acestea sunt propriile tale convingerile despre cine ești.

Poți să încerci, de asemenea, și cu credințe legate de lume sau societate.

Oamenii bogați sunt…lacomi? Snobi? Lipsiți de etică?

Ce îți vine prima dată în minte?

Acum ai câteva convingeri negative despre tine și câteva convingeri negative despre o categorie de oameni sau despre o stare de a fi (a fi bogat).

Iată de ce aceste lucruri sunt atât de importante.

  • Întotdeauna vei trăi conform imaginii pe care o ai despre tine. Dacă ai completat fraza cu „Sunt leneș” – vei trăi conform acestei convingeri și îți vei crea această realitate în viața ta.
  • Nu poți deveni ceva ce respingi sau disprețuiești. Dacă tu crezi că oamenii bogați sunt lacomi, vei face, deseori subconștient, tot ce îți stă în putință să rămâi sărac sau să elimini orice posibilitate de a deveni „bogat”.

Acestea sunt adevărurile crude despre convingeri și despre cum se manifestă ele în lume. Vestea bună este că odată ce le-ai descoperit, poți face ceva în legătură cu ele.

Unul din motivele pentru care EFT este atât de eficient în ștergerea și înlocuirea convingerilor limitative este pentru că accesăm direct organismul, în mod special amygdala, pentru a închide acele asocieri negative care au creat aceste convingeri. Ultimele cercetări arată că atunci când accesăm punctele de meridian transmitem un semnal de liniștire către amygdală.

Prin urmare, când ne concentrăm pe convingerea „sunt leneș” în timp ce facem EFT nu facem decât să decuplăm mecanismul. Și mai profund și puternic devine procesul atunci când te gândești specific DE CE te consideri leneș, de unde ai aflat tu asta despre tine, ce experiențe ai avut care au contribuit la formarea acestei convingeri. Închiderea semnalului negativ și eliberarea de încărcăturile acelor experiențe pot crea schimbări dramatice.

Sper ca acest scurt articol ți-a fost de folos pentru descoperirea câtorva dintre convingerile pe care le ai despre lume și te-a făcut să descoperi că le poți schimba.  Pentru mine, asta este noutatea nemaipomenită, că nu mai suntem „blocați” de aceste tipare și că putem să facem ceva în legătură cu ele!

Sursa: http://www.thetappingsolution.com/blog/three-facts/

Iată un model pe care îl poți folosi pentru eliminarea convingerilor tale:

Stabilește convingerea pe care vrei să o elimini, spune-o cu voce tare și observă ce simți în corp. Ce emoție apare? Întotdeauna o convingere are și o emoție atașată. Măsoară intensitatea emoției pe o scală de la 0 la 10 (10 fiind maxim negativ).

Punctul karate: Chiar dacă…………………………(pune aici convingerea ta) și mă simt……………….(pune emoția), mă iubesc și mă accept așa cum sunt.

Exemplu:

Punctul karate: Chiar dacă nu sunt destul de bun/ă și mă simt inferior, mă iubesc și mă accept așa cum sunt.

Punctul karate: Chiar dacă nu sunt destul de bun/ă și mă simt inferior, mă iubesc și mă accept așa cum sunt.

Punctul karate: Chiar dacă nu sunt destul de bun/ă și mă simt inferior, mă iubesc și mă accept așa cum sunt.

Baza sprâncenei: Nu sunt destul de bun/ă

Colțul ochiului: Mă simt inferior/inferioară celorlalți

Sub ochi: Niciodată nu fac lucrurile cum trebuie

Sub nas: Nu sunt suficient de inteligent/ă

Bărbie: Niciodată nu-mi ies bine activitățile

Claviculă: Nu sunt destul de bun/ă

Sub braț: Nu-mi ating obiectivele niciodată

Creștetul capului: Nu sunt suficient de inteligent/ă

Inspira … expira …

Reevaluează intensitatea emoției. A mai scăzut? Dacă încă o mai simți, reia exercițiul.

Ești un om minunat și poți face lucruri extraordinare!

 

>