Am fost la Finanțe și am supraviețuit :)

Inteligență emoțională

nov. 11

Zilele trecute aveam de rezolvat o situație la Finanțe. Am analizat de o suta de ori adresa primita, am pregătit documentele, dar tot aveam un sentiment de neliniște. Îmi aduceam aminte de perioada când am fost contabil și atunci când aveam control de la Finanțe sau Garda Financiara, toată lumea intra în panica, iar de cele mai multe ori persoana/persoanele care veneau în control erau de o absurditate și de o lipsa de flexibilitate, vecine cu prostia. Mai am și acum prietene contabile, care îmi spun ca atunci când au control de la finanțe nu mai dorm noaptea.

Eu acum nu eram chiar atât de agitata, dar nu puteam rămâne pe deplin calma.

Da, aveam o situație de rezolvat, dar preferam sa dau peste o persoana calma, calda cu care sa pot vorbi. Cei mai multi antreprenori și contabili mi-ar spune ca ar trebui sa o caut în alta parte și nu la Finanțe.

Mi-am adus aminte de învățăturile din Șlefuitorul de diamante, ca noi ne cream realitatea, ca totul vine de la noi, ca persoanele inflexibile și absurde erau la vremea respectiva creația mea. M-am gândit la modul în care fac acum lucrurile, la modul în care eu sunt receptiva, atenta și îngăduitoare cu ceilalți.

Pe stările emoționale ramase am lucrat cu tehnicile de eliberare emoțională, precum și cu ho’oponopono. Tot drumul pana la Finanțe am spus: „Îmi pare rău! Iartă-ma, te rog! Mulțumesc! Te iubesc!” și chiar și în fata ușii, înainte de a intra în biroul la care aveam treaba.

Am intrat, eram calmă. Înăuntru, 3 birouri ocupate, toată lumea avea treaba, nu m-au băgat în seama la început. Am rămas în mijlocul încăperii, privind către persoanele din birou și încercând sa îmi dau seama care era persoana căreia trebuia să mă adresez. O doamnă frumoasă, cu fața expresivă și calmă, mi-a atras atenția. Când am întrebat cine este doamna „X”, ea mi-a răspuns afirmativ.

Când s-a eliberat, m-am dus către ea, m-a invitat sa iau loc și ce a urmat mi s-a părut aproape neverosimil pentru Finanțe: o doamnă deschisă, calmă, caldă, înțelegătoare și flexibilă. Mă simțeam de parcă eram la mine la birou, cu o persoana pe care o întâlnesc pentru prima dată.

Am plecat încrezătoare că situația se rezolvă, tot mai sunt câțiva pași de făcut, dar acum știu că am o persoana care e pe aceeași frecventa energetica cu mine :).

Ai sa te întrebi, poate, ce s-a întâmplat?

Sau poate ai să spui că e normal că s-a întâmplat așa, că doar  persoanele pe care le-am întâlnit acum câțiva ani erau altele și că eu am fost norocoasă că am dat peste o asemenea persoană acum.

De fapt este vorba de dezvoltarea inteligenței emoționale: conștientizarea emoțiilor, gestionarea emoțiilor, înțelegerea emoțiilor celorlalți și crearea de relații armonioase ținând cont de emoțiile tale și ale celorlalți.

Pe scurt, explicația mea este următoarea:

Atunci când te duci cu o stare de tensiune, anxietate și frică, ea se transmite și asta vei primi înapoi.

Atunci când emani energie pozitiva și abordezi lucrurile cu detașare și cu dorința de a rezolva problema, nu de a dovedi ca ai dreptate, cu siguranță primești altceva, mai bun.

Asta este doar un exemplu banal de cum poate dezvoltarea inteligenței emoționale să te ajute. În locul vizitei la Finanțe pune un contract important, pune relația cu angajații sau furnizorii sau clienții, pune orice altceva este o provocare/problemă pentru tine în momentul de față.

Care este reacția ta? Calm și încredere sau agitație, neliniște, îngrijorare, chiar panică?

Nu lăsa emoțiile negative sa iți distrugă afacerea și sănătatea! Dezvoltă-ți inteligența emoțională!

>