O lectie de viata de la un baiat de 10 ani

Inteligență emoțională

apr. 25

Astăzi am avut primul Seminar Gratuit „Preia Controlul Emoţiilor Tale” la Braila si am primit o lectie de viata de la cel mai tanar participant.

Lectie e viata

Mulţumesc încă odată gazdelor, Biblioteca Panait Istrati si oamenilor minunaţi de acolo care m-au ajutat la organizare.

A fost o zi minunată şi totul a decurs perfect: peste 90 de participanţi, începând de la copii de 9 ani, la adolescenţi, adulţi şi persoane mature, oameni deschişi la informaţie nouă şi dornici să îşi îmbunătăţească viaţa.

Am primit cu toţii o lectie de viata de la cel mai tânăr participant, Vlad, un băiat de 9 -10 ani.

A fost foarte atent, receptiv la informaţii, a lucrat în acelaşi timp cu noi exerciţiul pentru eliminarea sentimentului de copleşire legat de situaţia negativă „am foarte mult de lucru” (bineînţeles, copiilor le-am spus să adapteze la „am foarte mult de învăţat”).

Ne-a surprins pe toţi în momentul în care a ridicat mânuţa (ca la şcoală) 🙂 dorind să comunice ceva: vroia să împărtăşească şi el felul în care se simte prin aplicare metodei EFT (Emotional Freedom Techniques).

A vorbit tare, fără pic de emoţie, cu multă dezinvoltură:

– Mă simt mai liniştit, mai relaxat.

Atunci când am mai cerut feedbcackul participanţilor am văzut iarăşi mânuţa lui Vlad:

– Simt ca un curent trecând prin mine. Parcă nişte furnicături.

A fost o plăcere să lucrez cu el. Am admirat şi apreciat felul în care mama lui l-a crescut şi îmi doresc să văd din ce în ce mai mulţi copii aşa.

lectie-de-viata-de-la-un-copil

Imaginaţi-vă ce adulţi minunaţi vor fi aceşti copii, care încă de pe acum sunt expuşi acestor informaţii şi sunt încurajaţi să se dezvolte.

Probabil eu nu aş mai avea ce face dacă toata lumea ar reacţiona precum Vlad :).

>