Când pierzi pe cineva drag…și nu mai ai lacrimi

Emotional Freedom Techniques

oct. 10

Pierderea cuiva drag ne ia întotdeauna pe nepregătite…

În momentul în care pierzi pe cineva drag…timpul se oprește. Durerea se instalează în fiecare celulă și o greutate mare îți apasă pe inima. Simți că aproape te sufoci și gândurile o iau razna către toate lucrurile pe care ai fi putut să le faci și nu le-ai făcut pentru persoana respectivă. Către toate cuvintele urâte pe care i le-ai spus și către toate cuvintele frumoase pe care ai fi vrut să i le spui, dar n-ai apucat niciodată. O bună bucată de vreme nu te poți opri din plâns și nu îți mai pasă de nimic și de nimeni…emoțiile sunt prea profunde și ești incapabil/ă să mai reacționezi la alți stimuli.

Probabil că fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin asta. Este o împrejurare care, din păcate, face parte din viață și de cele mai multe ori ne ia pe nepregătite…nu că am fi vreodată pregătiți. În momentul în care durerea este sfâșietoare și emoțiile domină raționalul, intervine situația de confuzie, o confuzie față de cine ești tu ca persoană și o confuzie față de cine sunt oamenii din jurul tău.

De exemplu, mi-a cerut ajutorul o doamnă care acum ceva timp pierduse un copil după ce a trăit doar câteva zile. Durerea sfâșietoare pe care a simțit-o luni de zile a fost estompată de îngrijorarea pentru următoarea sarcină și apoi, de bucuria nașterii următorilor doi copii. Acum, se simțea copleșită de toate sarcinile, simțea în permanență o frică referitoare la copii și nu știa cum să iasă din situația asta. Era ceva foarte puternic care o ținea pe loc. Nu se mai regăsea.

A început, cu greu, să-mi spună povestea ei, iar după ce am calmat emoțiile cu EFT, ședință după ședință am intervenit cu Matrix Reimprinting și doamna din fața mea a reușit încet, încet să se lumineze, să găsească noi sensuri și perspective:
– în primul rând a devenit conștientă că starea de suferință nu-i aduce niciun beneficiu și a decis sa se elibereze de ea și și-a găsit, astfel, împăcarea cu privire la pierderea primului copil;
– în al doilea rând a înțeles de ce a trebuit să treacă prin acea durere cumplită: aceasta a făcut-o mai puternică pentru copiii ei de acum;
– în al treilea rând – acceptarea și iubirea dau un sens nou existenței noastre.
– în plus a conștientizat de ce i-au trebuit ochelari imediat după moartea copilului … pentru ca în momentul șocului luase decizia de a vedea oamenii în ceață, pentru a se proteja de viitoare suferințe. Astfel, rezolvând acea traumă emoțională, acceptând în totalitate situația, vederea i-a revenit.

Poate părea de necrezut pentru unii dintre noi, însă aceste tehnici folosite împreună duc la o eliberare extraordinară. Emoțiile negative sunt diminuate în intensitate și evenimentele sunt privite din exterior, ca spectator. În momentul în care ești propriul tău spectator simți cea mai mare milă din lume – față de tine însuți. Dar apoi îți dai seama că, totuși, ai depășit momentul, a trecut…tu ești unde ești în momentul de față și în mod cert ai ceva mai mult de făcut decât doar să suferi.

Și atunci te eliberezi. Este o eliberare care lasă în urma ei multă lumină, iubire și speranță.

>