Stres! E prea mult!

Emotional Freedom Techniques

mart. 25

In viata agitata de astazi, stresul isi face simtita prezenta tot mai mult. Multi dintre noi avem indatoriri multiple: serviciu, casa, copii, parinti, etc.

Si ne dorim mai mult pentru noi: vrei mai multi bani si ai o alta activitate pe langa job, vrei sa te dezvolti si mergi la seminarii, citesti carti, vrei sa ai grija de sanatatea ta si ti-ai dori sa mergi la sala, vrei sa intretii relatiile cu prietenii si sa iesi mai des …

E prea mult!!!

Simti si tu asta? Parca nu iti ajung timpul si energia sa le faci pe toate. Hai sa iti spun o poveste!

A fost odata…
…Raluca este o femeie de 36 de ani, casatorita, are un copil, un job, s-a inscris si la o scoala postliceala ca sa se specializeze intr-un alt domeniu si incearca sa isi construiasca o afacere intr-o companie de marketing in retea.

La serviciu lucrurile nu sunt prea roz: cerinte mari, multa alergatura, target de indeplinit pe care nu il realizeaza luna de luna. Desi alearga zi de zi, rezultatele nu se vad. Cum se simte? Dezamagita, frustrata, nemultumita, crede ca nu e suficient de buna, ca nu a facut destul… Stres!

In activitatea suplimentara: aloca timp si energie in fiecare zi, merge la cursuri, prezentari si parca nici aici lucrurile nu merg mai bine. Rezultate nu se vad. Cum se simte? ….  In plus se simte vinovata ca ia din timpul familiei. Stres!

Nici acasa lucrurile nu sunt mai usoare: copilul trebuie dus la scoala si supravegheat la teme, de multe ori seara tarziu, curatenie, mancare. Apar tensiuni in relatia cu sotul din cauza banilor si a programului. Cum se simte? ….. In plus se simte nevalorizata, ceea ce face nu conteaza, crede ca nu e o mama si o sotie buna… Stres!

Ma urmaresti?

Acum a ajuns in momentul in care simte ca parca nimic nu merge. Se simte coplesita. STRESATA!

E prea mult!!!

Te intrebi cum poate sa iasa din situatia asta?

Acesta nu este un scenariu fictiv. Am intalnit foarte multi oameni minunati care treceau prin astfel de situatii.

Cum i-am ajutat?

Primul pas este constientizarea. Sa intelegi emotiile si trairile tale.
Al doilea pas este acceptarea. Sa nu te invinovatesti, sa iti acorzi compasiune si iertare. Ai facut tot ce ai putut.

Vrei sa stii cum se termina povestea? Raluca a devenit o femeie calma, increzatoare, sigura pe ea. Si-a stabilit prioritatile si stie in ce directie se indreapta viata ei. Si se simte bine asa! 🙂

>