EFT pentru durere

Emotional Freedom Techniques

oct. 27

Sambata seara urcam cele 3 trepte ale unui magazin, nu am fost atenta la ultima treapta, m-am impiedicat si am cazut. O cazatura banala, nimic deosebit. Doar ca nu m-am putut ridica de jos din cauza durerii cateva aminute. Imi venea sa rad de situatie, dar si sa plang. Cu greu m-am adunat de jos, m-am dus pana la casa sa imi platesc cumparaturile (ma asteptau doar sa le ridic) si m-am tarat spre casa. Noroc ca magazinul este langa blocul meu.

Cand am ajuns acasa, durerea era atat de puternica, incat de-abia puteam vorbi. Am stat cateva minute sa ma linistesc si am analizat locul vatamat: imediat sub genunchi, nu era invinetit, curgea putin sange (desi avusesem pantaloni), rotula nu parea afectata. Am hotarat sa nu ma duc la spital atunci: era sambata seara, nu credeam ca as fi rezolvat ceva.

Mi-am adus aminte ca stiu cum sa folosesc EFT pentru durere. Ai sa imi spui: „Bine, dar asta era o cazatura, EFT este o tehnica de eliberare emotionala, aici e vorba de o lovituta fizica, nu de emotii.”

Da, ai dreptate, dar mi-am zis ca nu strica sa incerc.

Si am facut cateva runde pe durere, fara sa spun altceva decat ”durere”, stimuland punctele de meridian. Apoi am vorbit cu genunchiul meu, l-am mangaiat si l-am rugat sa se faca repede bine. Sotul meu glumea si imi spunea ca nu la ortopedie ar trebui sa merg :).

Ce pot sa iti spun este ca EFT a functionat. In cateva minute, durerea aceea intensa s-a diminuat. Si asa am procedat de fiecare data cand durerea devenea insuportabila (trebuia sa ma ridic din pat si sa ma duc pana la baie). Dimineata durerea a revenit foarte puternica, atunci cand am coborat din pat si am stat mai mult la baie. Simteam ca parca am o greutate de picior ce imi trage si imi disloca genunchiul.

Am luat decizia sa merg la Urgente pentru a elimina orice indoiala si posibilitate ca ar fi ceva grav. Dupa 2 ore si jumatate am plecat cu piciorul in ghips (mi-au pus o atela ghipsata, mai exact) si cu usurarea ca nu e fractura. Mi-au spus ca in acea zi sa stau mai mult la orizontala, sa nu pun piciorul in pamant si de-abia de-a doua zi sa incep sa pun piciorul jos si sa tin ghipsul 7 zile. Durerea a continuat in acea zi si am continuat si eu sa fac EFT ca sa o fac suportabila. A urmat o noapte destul de grea, nefiind obisnuita sa am un picior atat de mare si greu :).

In urmatoarea dimineata, tematoare, am calcat putin pe piciorul beteag. Apoi cu mai multa incredere si chiar am renuntat sa folosesc carjele de sustinere foarte repede. Eram in culmea fericirii, durerea aceea crunta, de parca mi se disloca genunchiul disparuse dupa doar o zi. Mai ramasese o durere difuza si suportabila.

Ei bine, durerea asta difuza si suportabila a inceput sa devina repede sacaitoare. Am ajuns in a 4-a zi de la cazatura si durerea nu trecea. Am realizat apoi ca nici EFT nu am mai facut de 2 zile, asa ca seara am facut din nou EFT, am ascultat si un webinar al lui Nick Ortner numit „Pain Relief” si apoi am facut din nou EFT. Durerea aceea sacaitoare a trecut ca prin minune. A mai ramas un usor disconfort la mers, inca am ghipsul, dar sunt foarte bine!

Asa ca te incurajez, ai vreo durere fizica, indiferent care ar fi ea? Foloseste EFT pentru durere.

E drept, situatiile sunt diferite la fiecare persoana, durerea este diferita, cauza si emotiile sunt diferite. Uneori e suficient sa lucrezi doar pe durere si durerea va disparea. Alteori e necesar sa sapi si sa descoperi ce se ascunde in spate: emotii referitoare la tine, la corpul tau, ce evenimente s-au petrecut, ce simti legat de cele intamplate, etc.

Iata un model care sa te ajute.

Punctul karate: chiar daca simt aceasta durere in …….(zona corpului), ca un/o …… (descrie durerea: ascutita, difuza, ca niste ace, cutite, arsura, …), chiar daca simt aceasta durere de intensitate … (da o nota pe os cala de la 0 la 10, 10 fiind maxim negativ) imi permit sa ma deschid, sa invat sa ma accept asa cum sunt, cu tot cu aceasta durere, chiar daca nu imi place. X3

crestetul capului: simt aceasta durere in …….(zona corpului),

Baza sprancenei: ca un/o …… (descrie durerea: ascutita, difuza, ca niste ace, cutite, arsura, …),

Coltul ochiului: simt aceasta durere de intensitate …,

Sub ochi: in zona ….

Sub nas: Toata aceasta durere,

Barbie: In zona …

Clavicula: De intensitate ….,

Sub brat: Toata aceasta durere ,

Incheietura mainii: Pe care o car cu mine de …. (cat timp),

Degetul mare: Aleg sa constientizez ca aceasta durere nu ma ajuta,

Degetul aratator: Si sa o car cu mine in continuare nu ma ajuta,

Degetul mijlociu: Aleg sa ma detasez de toata aceasta durere,

Degetul inelar: Ma simt in siguranta sa ma detasez de toata aceasta durere.

Degetul mic: Elimin orice urma de durere ramasa.

Inspira … expira …

Masoara din nou intensitatea durerii, observa durerea ramasa: cum e acum, ce s-a schimbat, care sunt noile perceptii?

Iei noile perceptii si le pui in exercitiu si faci atatea runde cate e necesar pana simti o ameliorare a durerii.

Te invit sa imi scrii intr-un comentariu la acest articol experienta ta referitoare la dureri si ce ai facut ca sa treaca si, mai ales, daca ai folosit EFT. Te invit sa folosesti EFT si sa imi spui ce ai observat.

>