Sănătatea vine din schimbarea… profesiei

Emotional Freedom Techniques

iun. 28

Sub umbrela EFT for You vrem să reunim specialiști într-ale emoțiilor care, sub îndrumarea Nicoletei Nistor, terapeut cu experiență, acreditată în tehnicile Emotional Freedom Tehniques și Matrix Reimprinting de către EFTMR Academy UK, să ajute cât mai mulți oameni. Vrem să vedem oamenii că sunt liniștiți și că zâmbesc, că sunt buni și încrezători în ei înșiși. Doar așa lumea noastră devine un loc mai bun, om cu om.

Primul terapeut acreditat EFT și MR care vine în echipa de terapeuți EFT for You, alături de fondatoare, Nicoleta Nistor, este Claudia Brighidovici. Povestea Claudiei este una foarte frumoasă și plină de lecții de viață. A ales ca, după mulți ani petrecuți în aceeași profesie, cea de farmacist, să facă o schimbare radicală. Când a decis că e nevoie de asta starea ei de sănătate era la pământ. Dar ce să mai zicem noi! Mai bine o lăsăm pe Claudia să își spună propria poveste:

 

Sunt Claudia-Mihaela Brighidovici și vreme de 22 ani am practicat meseria pentru care m-am pregătit, aceea de farmacist. Am ajutat foarte mulți oameni, am fost alături de pacienții mei, dar și de colegii mei, am empatizat cu suferințele, dar și cu bucuriile lor. Am preparat rețete, am ascultat, am consiliat, m-am adaptat. Am vrut să fiu „acel” farmacist de familie, un farmacist tradițional care este aproape de pacientul său, îl cunoaște, îl salută pe nume, îi știe familia, știe ce nevoi are și îi acordă suportul. Și acel manager/angajator care se gândește în primul rând la binele angajaților, apoi la cel al afacerii, ceea ce desigur s-a dovedit a fi total greșit.

 

Am simțit, mai târziu, că vreau să aduc ceva nou, să ofer soluții de terapie dincolo de pastile, astfel că în anii 2013-2015 am învățat și apoi am oferit pacienților mei homeopatia, gemoterapia și, mai apoi, terapia florală Bach.

 

În tot acest parcurs, am uitat însă un lucru. M-am uitat pe mine. Modelul de afacere pe care l-am practicat nu a fost unul sănătos, lucrurile au început să meargă în jos, iar eu am vizitat în doar câteva luni, neurologul, pentru că aveam amețeli foarte mari și nu mă puteam ridica din pat sau de pe scaun, ORL-istul pentru că îmi țiuiau continuu urechile și nu puteam auzi ce spuneau ceilalți, cardiologul, pentru că aveam palpitații non-stop și senzația iminenta că voi face stop cardiac, endocrinologul, pentru că mă gândeam că tiroida mea era deja disfuncțională și mă opresc aici.

 

Eram atât de prinsă în avalanșa de evenimente din viața mea încât nu m-am gândit nici un moment că, de fapt, sufletul meu era cel care avea nevoie disperată de ajutor. Eu nu vedeam decât simptomele. La un moment dat, însă, o schimbare profundă s-a produs la toate nivelurile ființei mele. Am participat la un curs despre Tehnici de Eliberare Emoțională, iar viața mea a căpătat dintr-o dată un alt sens, mi s-au deschis în față orizonturi la care până atunci nici nu visasem.

 

Am ințeles că noi ne putem vindeca pe noi înșine, prin noi înșine. Trebuie doar să ne dam voie. Este important să ne descoperim convingerile limitative, să ne descoperim rezistențele și să acceptăm să le înlăturam blând, cu bunătate, bunăvoință, compasiune și înțelegere. Am renunțat, așadar, la meseria mea de-o viață, m-am înscris la Facultatea de Psihologie și am continuat pregătirea profesională în direcția tehnicilor de eliberare emoțională.

 

Anul trecut mi s-a adresat întrebarea „Cine ești tu?” Și am răspuns că sunt mamă, soție și farmacist.

 

Acum acest răspuns mi se pare extrem de limitativ. Acum aș răspunde că sunt o persoană care dorește să învețe, să iubească, să înțeleagă, să transmită, să împărtășească. Aș putea să rezum tot ceea ce am scris mai sus, astfel: M- am împiedicat și am căzut o dată, de doua ori….de multe ori, mergând pe același drum, până când am înțeles. Și am schimbat drumul.

Dacă simți că în viața ta lucrurile nu se întâmplă așa cum ți-ai dori, dacă sufletul tău nu rezonează cu ceea ce se află efectiv în realitatea ta, dacă ai un job care nu te împlinește sau relații disfuncționale cu cei apropiați, permite-ți să recunoști toate acestea și să apelezi la o îndrumare profesionistă către realizarea dorințelor inimii tale. EFT, Matrix Reimprinting, Terapia florală Bach sunt instrumentele absolut surprinzătoare pe care le vom mânui împreună prin sinuosul drum către ELIBERAREA EMOȚIONALĂ.

Cu Claudia poți lucra orice problemă ai avea, dar în special poți apela la ea când ai probleme de vocație, orientare în carieră sau dificultăți la locul de muncă. Dacă ai început să urăști ziua de luni și să o aștepți cu nerăbdare pe cea de vineri, înseamnă că ceva nu faci bine. În această situație, Claudia este cea mai potrivită persoană să te ajute. 🙂

De azi înainte o vei găsi pe Claudia pe pagina de Facebook a EFT for You sau la adresa de e-mail contact@eftforyou.ro

>