Știi că poți scăpa ușor de suferință?

Emotional Freedom Techniques

iul. 20

Acum două săptămâni vorbeam pe skype cu o tânără din București, o tânără remarcabilă.

În ultimii 6 ani viața ei a suferit niște transformări extraordinare: o boală ce a țintuit-o la pat ani de zile, operatii, tratamente, tot felul de tehnici alternative si complementare.

De cateva luni incepuse recuperarea fizica, iar muschii ei care s-au odihnit ani de zile, acum erau suprasolicitati si stimulati. Usor, usor se trezeau la viata. Doar ca durerile care au urmat, desi normale, conform specialistilor, fiind dureri de vindecare, ajunsesera atat de puternice, ingrozitoare, chinuitoare, cumplite, … incat i-au provocat o anxietate la fel de puternica: frica de durere.

Ajunsese sa ii fie teama sa se miste, ca sa nu o doara. Atunci cand stia ca urma sa se dea jos din pat, lua un medicament cu o ora inainte si astfel nu mai simtea durerea atat de acut. Dar nu voia sa depinda de analgezice.

Citind in ultimii ani despre tehnici, metode, spiritualitate, vindecare, etc. stia ca durerea asta o tinea pe loc din procesul de vindecare.

Am lucrat cu Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT) pe frică, pe bagajul emoțional si anumite momente in care durerea era insuportabila, astfel încât corpul ei s-a relaxat și a putut sa se miste putin in fata mea, fara sa o doara.

Peste o saptamana am vorbit cu ea la telefon, avea un tonus foarte bun, era in drum spre clinica la ora de kinetoterapie. Mi-a spus ca durerile acelea atroce nu au mai revenit, au devenit suportabile, s-au redus foarte mult, si acum poate sa se miste in voie.

”S-a produs ceva in timpul sedintei cu tine: am deblocat ceva, nu stiu exact ce, dar e clar ca imediat dupa aceea durerile au scazut iar anxietatea mea s-a dus.”

Te intreb acum pe tine: ce durere fizica sau emotionala simti ca te impiedica, te blocheaza, te tine pe loc?

Daca ti-as spune ca exista tehnici simple si usoare si in acelasi timp profunde si eficiente, care te ajuta sa scapi de suferinta si orice te tine pe loc, m-ai crede?

Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, testeaza.

Stiu ca multe persoane nu se simt confortabil sa vorbeasca despre problemele lor. Iti garantez ca disconfortul mic (pentru ca stiu cum sa abordez anumite probleme fara sa imi povestesti in amanuntime ce s-a intamplat) pe care il poti resimti in sedinta de terapie cu mine, este infinit mai mic decat beneficiul pe care il vei avea: eliberare, calm, liniste interioara, incredere, curaj.

Daca inca mai eziti, te rog sa iti raspunzi la o intrebare? Daca viata ta ar continua la fel in urmatorul an, cum ar fi?

”După prima ședință am simțit că trauma mea deja se diminuase semnificativ , iar starea mea emoțională s-a îmbunătățit foarte mult”. Camelia, București

 

>