Ce rol au EFT în evoluția spirituală

Fără categorie

apr. 19

după Carna Zacharias-Miller

Din moment ce cu EFT se poate lucra pe orice, tindem să uităm că aceste tehnici pot fi folosite și pentru evoluția spirituală. Gary Craig, fondatorul tehnicii, spune:

„Scopul EFT este acela de a ne deschide drumul către Iubirea Divină, însă rănile fizice și emoționale tind să ne distragă atenția de la acest drept pe care îl avem din naștere.”

Când ne doare spatele foarte tare sau șeful ne provoacă zilnic furie sau simțim că nu merităm… nu facem altceva în fiecare zi decât să ne zbatem pentru supraviețuirea fizică și emoțională, iar asta ne împiedică să trăim o viață împlinită spiritual. Lucrând cu EFT pe acele lucruri care ne țin departe de noi înșine înseamnă muncă spirituală. Această muncă, făcută de unul singur sau sub îndrumarea unui practician, ne poate foarte departe.

Nu o să uit niciodată experiența unei revelații puternice pe care a avut-o unul din clienții mei. „Claire” a crescut într-o familie în care erau mai mulți membri abuzivi. Cel mai rău era fratele ei cu zece ani mai mare decât ea. El își agresa și bătea sora cu atâta răutate încât se temeau pentru viața ei (tatăl era și el abuziv, iar mama prea slabă ca să ia măsuri).

Într-o noapte, părinții fiind plecați, Claire de 5 ani și sora ei „Kim” de 3 ani au rămas acasă împreună cu fratele lor mai mare. Acesta a început să o bată pe Kim până când aceasta a rămas nemișcată pe podea. În acel moment, Claire a intervenit, a ridicat-o pe sora ei și a târât-o afară din casă, la vecini. A strigat „ajutor!” până când vecinii au deschis ușa.

Vecinii s-au uitat la cele două fetițe și le-au răspuns rece că nu vor să aibă de a face cu asta și le-au închis ușa.

Era întuneric, Claire nu știa ce să facă așa că a intrat înapoi în casă cu sora ei. Între timp, fratele lor se calmase și restul nopții a fost liniște.

Mai întâi am lucrat, destul de mult, pe șocul pe care l-a avut în urma reacției vecinilor. După aceea Claire a simțit o furie puternică față de Dumnezeu: Cum de permitea o asemenea situație? De ce era atât de crud?

Apoi a avut loc o schimbare puternică: precum un fulger, Claire a primit un răspuns care a venit dintr-o altă lume. Ea a înțeles, din perspectivă spirituală, despre ce era, de fapt, acest eveniment: nu era despre prevenirea abuzului sau despre a fi salvată de alții (care ar fi primit ulterior creditul). Era despre a fi o eroină care își salvează sora dintr-o situație periculoasă până când casa lor devine din nou un loc sigur. Dacă Dumnezeu sau vecinii le-ar fi salvat, Claire nu ar fi avut acea experiență crucială. Era despre a-și da seama cât de curajoasă, puternică și plină de compasiune era, chiar la vârsta de 5 ani. Astăzi, 40 de ani mai târziu, Claire este o femeie puternică și fericită.

Să poți privi o situație de pe un nivel ridicat de conștiință este un atribut al EFT. Dintr-o dată, tot adevărul unei situații este dezvăluit. Este ca și cum ai face trecerea de la 2D la 3D. Câteodată privești ca un spectator ceea ce ți s-a întâmplat și doar din acel punct poți vedea imaginea de ansamblu. Când se întâmplă asta înțelegi că nu există victime, ci doar lecții spirituale și dragoste eternă.

Să învățăm să ne iubim și să ne acceptăm pe noi înșine este fundamentul unei vieți spirituale, iar această aspirație este încorporată în EFT: „Aleg să fiu în pace”. „Mă accept și mă iubesc așa cum sunt”. „Ascult de partea mai înțeleaptă din mine”. „Mă iert”.

Oamenii care lucrează cu EFT în mod constant învață să fie onești cu ei înșiși, să rămână în prezent („ce simt acum”), sunt dispuși să renunțe la a-i învinui pe alții pentru problemele lor și încearcă să fie de folos și celorlalți.

 

sursa: eftinternational.org

Traducere și adaptare: Elena Dolea

>