Cum sa treci mai usor peste gripă

Sănătate

ian. 25

Este iarnă și este sezonul gripei, răcelii și a virozelor de tot felul. Unii dintre noi se îmbolnăvesc destul de ușor și de mai multe ori într-o iarnă, alții nu se îmbolnăvesc cu anii. Este o întreagă discuție aici în care intră sistemul imunitar, factorii de stres și modul în care percepe fiecare situațiile din viața sa, dar nu am să intru acum în aceste detalii.

În articolul acesta vreau să abordez modul în care facem față bolii, indiferent care ar fi ea, răceală, pneumonie sau cancer. Te invit să observi, care este atitudinea ta când ești bolnav, ce fac majoritatea oamenilor?

Se plâng, se vaită de cât de râu le este, descriu la nesfârșit simptomele și uneori le exagerează, vorbesc tot timpul despre boala lor.

Unde este atenția lor concentrată atunci când fac asta? Pe boală, nu pe vindecare.

Cei cu care am vorbit și sufereau de anumite boli, de la o banală răceală ce se agravase și dura de o săptămână, până la bolnavi de inimă sau cancer, rămâneau extrem de surprinși când le adresam întrebarea:

  • „Tu vrei să continui să fii bolnav?”.

Răspunsul lor era automat:

  • ”Nu” și venea însoțit de o anumită furie. Iar eu continuam pe un ton calm și liniștit:
  • Pentru că exact asta se întâmplă atunci când tot te plângi de boala ta. Hrănești cu energie starea de boală și perpetuezi imaginea cu tine bolnav.

Vrei să te însănătoșești? Concentrează-te pe sănătate și creează o imagine cu tine sănătos/sănătoasă.

De unde să începi?

  1. Acceptă-te așa cum ești, cu tot cu această boală. Acceptă această situație, acceptă starea în care te afli acum, chiar dacă este una de nedorit.

Am observat că atunci când ești bolnav, este foarte greu să accepți boala, starea și situația ta. Atunci când am lucrat cu diferiți oameni pe probleme de sănătate cu EFT (Tehnicile de Eliberare Emoțională) unii dintre ei nici nu puteau să pronunțe fraza ”mă accept așa cum sunt, cu tot cu această boală, chiar dacă nu îmi place”.

De ce este important să acceptăm și să ne acceptăm?

Pentru că de-abia din acest moment putem schimba ceva. Unii oameni mă întreabă: ”Dar dacă accept boala, nu înseamnă că mă complac în ea, că rămân cu ea?”. NU! Acceptarea vine cu puterea de a schimba. Doar în momentul în care accepți boala, situația în care ești, doar din acel moment poți schimba asta și să de vii sănătos. Până atunci, duci o luptă internă tu cu tine, pentru că nu accepți această parte din tine care este bolnavă, care este slabă, care este neajutorată sau în ce fel percepi tu boala ta.

  1. Conștientizează toate emoțiile negative și începe să lucrezi cu ele: frică, furie, neputință, îngrijorare, vinovăție, frustrare, anxietate, nerăbdare, etc. .

Cum? Bineînțeles cu EFT.

Emoțiile negative, deși vin în mod firesc si au rolul lor, păstrate pe termen lung, nu fac decât să îngreuneze procesul de vindecare.

  1. Conștientizează convingerile pe care le ai asupra stării tale de sănătate, asupra bolii de care suferi, asupra a ceea ce este posibil pentru tine

Dacă ele nu sprijină procesul de vindecare reformulează-le, schimbă-le. Cum? Cu EFT sau Theta Healing sau cu ce altă tehnică cunoști și rezonezi. Convingerile care nu te ajută, te împiedică să ajungi la starea de sănătate pe care ți-o dorești. Ele fac să se perpetueze starea de boală.

  1. Conștientizează care este cauza emoțională a bolii tale, ce șoc emoțional ai avut în trecut care a avut acest efect asupra corpului tău.

Dacă nu știi la ce mă refer, citește Louise Hay – Poți să-ți vindeci viața, Jacques Martel – Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor, materiale și cărți ale lui Valeriu Popa sau stai de vorbă cu un consultant și trainer în Noua Medicină Germanică (cunoscută in occident ca Meta Medicine).

Medicina convențională tratează corpul, partea fizică, adică doar simptomele și de multe ori nu are explicații pentru cauzele bolilor. Este deja un fapt cunoscut că 80% din boli au cauze emoționale, inclusiv cancerul sau mai ales cancerul, deci tratând doar simptomele fără a identifica și elimina cauza, boala poate reapărea. În plus, datorită fricilor și percepției noastre asupra bolii, declanșăm alte conflicte emoționale care duc la alte boli; aceasta este pe scurt explicația metastazelor la cancer.

  1. Pe lângă tratamentul convențional, apelează la tehnici complementare de vindecare, care se adresează cauzei bolii și nu doar simptomelor/efectelor.

Așa cum am spus mai sus, medicina convențională tratează simptomele, nu cauzele, care de multe ori nici nu sunt explicate sau elucidate. Nu vreau sa fiu greșit înțeleasă, nu sunt împotriva medicinei moderne, spun doar e nevoie să știm că noi suntem mai mult decât corp și atunci e bine să căutăm remediile și în altă parte.

  1. Găsește ceva plăcut de făcut care să îți distragă atenția de la boală:
  • Citește, dar nu neapărat despre boala ta. Prea multe informații ajung,teodată, să dăuneze decât să ajute; citește beletristică sau cărți motivaționale;
  • Scrie – chiar dacă nu ești un talent, scrisul are rol terapeutic; scrie poezie, proză, orice îți vine in minte; vei avea la un moment dat o surpriza plăcută.
  • Ascultă muzică – fii însă atent la mesajul pe care îl transmite; poți asculta muzică clasică sau chiar ritmată, jazz sau rock and roll.
  • Pictează – la fel ca scrisul, pictatul are rol terapeutic, deși la început vei spune că sunt mâzgăleli;
  • Fă plimbări în aer liber – dacă starea ta fizică îți permite, plimbă-te sau ieși în balcon sau în grădină, îmbrăcat adecvat cu vremea de afară; statul în pat ajunge să te obosească, așa că e recomandat să iei aer proaspăt și contact cu viața de afară.
  1. Roagă-te – rugăciunea face minuni și nu o spun doar eu.

Dacă rezonezi cu rugăciunea, te îndemn să o folosești ca un instrument de conectare cu Divinitatea și în același timp, un instrument de purificare a acelor părți din noi care au creat boala.

Îți doresc multă sănătate și te invit să îmi spui tu cum faci față perioadelor de boală.Lasă un comentariu mai jos. Vreau să îți știu părerea.

>