iul. 28
trebuie

De ce nu facem ceea ce ne dorim?

De multe ori răspunsul la întrebarea de mai sus este…pentru că întotdeauna TREBUIE să facem altceva, pentru că ce vrem noi nu este bine pentru familie, pentru prieteni, pentru ceilalti, în general. Atunci, pentru noi când TREBUIE să facem ceva?

Trebuie vs. Vreau

Te-ai gândit vreodată cât de mare stăpânire a pus pe noi acest TREBUIE? „Trebuie să merg la serviciu, trebuie să fac piața, trebuie să fiu mai bună, trebuie să fac lucrurile corect, trebuie să fac o impresie bună, trebuie să muncesc mai mult pentru a câștiga mai mulți bani”, etc.  Nu-i așa că este obositor? Nu-i așa ca ți-ai dori să nu mai trebuiască nimic, ci doar să vrei să faci?

Si știi de ce TREBUIE? Pentru că, fie că ne place, fie că nu ne place să recunoaștem, NE ESTE FRICĂ. Frică de a ieși dintr-o zonă de confort sau, altfel spus, o zonă cunoscută pe care, aparent, știm s-o controlăm. Ne e frică de a schimba un statut social, ne e frică de a schimba o situație financiară, ne e frică de ce va spune lumea, ne e frică de a fi prea relaxați și, desigur, fiecare poate continuă specific cu fricile sale.

Altfel spus, frica ne este de folos. Da, exact! Frica ne este de folos pentru că ne ține într-o zonă de aparentă siguranță. Este cel mai bun paravan în spatele căruia ne putem ascunde de noi înșine. Din fericire, în viața unora dintre noi vine acea vreme când ne dăm seama că, de fapt, ceea ce pare bine pentru situația actuală din
realitatea noastră nu este altceva decât o încătușare cu multe lacăte a temerilor noastre, a propriilor dorințe, a potențialul nostru creator.

Ei bine, eu am decis că NU mai TREBUIE sa-mi fie FRICĂ. Tu ce decizie iei pentru tine?

Dacă vrei sa afli ce se afla în spatele lui ‘trebuie’, poți apela la o îndrumare profesionistă. Asta dacă nu cumva îți este frică să o faci, dar dacă ai ajuns până în acest punct al articolului, EȘTI o persoană CURAJOASĂ.

Nu-i așa că te-am făcut să zâmbești?

(articol scris de Claudia Brighidovici – practician EFT/Matrix Reimprinting, terapeut membru al EFT for You, practician de terapie florală Bach )

Eliberează-te de frici și trăiește viața împlinită pe care ți-o dorești. Cu ajutoul EFT și a altor tehnici și metode adiacente te ajutăm să eliberezi toate fricile și constrângerile, să îți decoperi adevărata ta vocație și să o împlinești.

Scrie-ne pe contact@eftforyou.ro sau scrie-ne pe pagina de Facebook EFT for You by Nicoleta Nistor

>