Nu îmi place locul de muncă

[cherry_row type=”full-width” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto” parallax_speed=”1.5″ parallax_invert=”no” min_height=”300″ speed=”1.5″ invert=”no”] [cherry_col size_md=”12″ size_xs=”none” size_sm=”none” size_lg=”none” offset_xs=”none” offset_sm=”none” offset_md=”none” offset_lg=”none” pull_xs=”none” pull_sm=”none” pull_md=”none” pull_lg=”none” push_xs=”none” push_sm=”none” push_md=”none” push_lg=”none” collapse=”no” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto”] [mp_code]

Am intalnit in ultimii ani, destul de multe persoane care imi spuneau: „nu imi place locul de munca”, „nu mai imi place ceea ce fac”, „nu ma implineste activitatea mea”.

Treci si tu prin aceasta situatie?

Probabil ca iti vine greu sa te mai duci la serviciu, sa continui sa faci acea activitate care nu te multumeste. Cel putin asta se intampla cu clientii mei.

Am observat ca focusul lor era doar pe nemultumirea legata de acel serviciu, pe ce nu le place la acel loc de munca sau la acea activitate, pe ce urasc acolo si pe ce nu si-ar dori sa aiba la un alt loc de munca.

Adica unde era focusul lor? Pe partea negativa! Cum erau emotiile lor? Puternic negative!

Ii ajuta acest lucru sa gaseasca un loc de munca mai bun, pozitiv, in care sa se simta multumiti? Nu, pentru ca ei stiau ce nu isi doresc, dar nu si ce isi doresc.

Am lucrat cu aceste persoane, fie in programele mele (grup de practica, workshop), fie in sesiuni de consultanta 1 la 1.

Metoda de lucru pe care o folosesc este EFT (Emotional Freedom Techniques) si poti citi despre ea aici.

Am plecat de la situatia initiala si sentimentele negative, pentru a le clarifica si elimina si apoi am dus exercitiul intr-o zona pozitiva, spre ce isi doreste clientul de fapt: un loc de munca unde sa fie apreciat, stimat, unde ceea ce face ii aduce multumire si implinire.

Rezultatele au fost uimitoare de fiecare data:

  • o persoana mi-a marturisit ulterior ca eliberand toate aceste sentimente negative, a reusit sa se concentreze mai bine la serviciu, sa inteleaga sarcinile de acolo si acum se duce cu placere,
  • o alta persoana si-a dat demisia si este propusa pentru un post asa cum si-l doreste;
  • pentru mai multe persoane s-au ivit alte oportunitati, alte locuri de munca si alte activitati;

Ceea ce impartasesc cu tine este din experienta mea de viata si de lucru cu oamenii. Nu are garantia ca va functiona exact la fel si la tine. Ce pot sa iti spun, este ca nu poate sa iti strice in nici un fel :). Deci, incearca!

 

[sociallocker id=12289][cherry_button text=”Descarcă exercițiul” url=”https://drive.google.com/file/d/0B4loEt9NCqqwcmFVS0ZJZ1phRWM/view” style=”default” size=”large” radius=”5″ centered=”yes” icon=”icon: fa fa-download” target=”_blank”][/sociallocker]

Acesta este doar un model ca punct de plecare. Fii liber/a sa pui propriile cuvinte si sentimente pe acest schelet de exercitiu.

Evalueaza din cand in cand intensitatea sentimentelor. Fa acest exercitiu de cate ori simti nevoia. Eu iti recomand sa il faci timp de cel putin o saptamana in fiecare dimineata. Si sa fii atent/a la ce se intampla :)!

Esti un om minunat si poti face lucruri extraordinare!

Succes in tot ce faci!

[/mp_code] [/cherry_col] [/cherry_row]
>