Nu știu ce să fac

[cherry_row type=”full-width” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto” parallax_speed=”1.5″ parallax_invert=”no” min_height=”300″ speed=”1.5″ invert=”no”] [cherry_col size_md=”12″ size_xs=”none” size_sm=”none” size_lg=”none” offset_xs=”none” offset_sm=”none” offset_md=”none” offset_lg=”none” pull_xs=”none” pull_sm=”none” pull_md=”none” pull_lg=”none” push_xs=”none” push_sm=”none” push_md=”none” push_lg=”none” collapse=”no” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto”] [mp_code]

Ti s-a intamplat sa treci printr-un moment in viata in care sa fii nehotarat si sa spui: Nu stiu ce sa fac! Nu am claritate! Daca iau o decizie si greseSc? Fie ca e legat de alegerea facultatii, a serviciului, a schimbarii serviciului sau orice alta alegere pe care o avem de facut.

Am trecut si eu prin aceste momente si descopar acum la clientii mei asemenea situatii.

Cand esti intr-o situatie de nehotarare, mintea ta este bombardata de sute si mii de ganduri: ce sa fac? e bine sa fac asta? dar daca nu o sa iasa bine? dar daca gresesc? ce sa aleg? ce sa fac? …. si bineinteles tragi o concluzie: Imi este greu sa iau o decizie, nu stiu ce sa fac!

Toate aceste ganduri vin impreuna cu sentimente negative: nehotarare, confuzie, nesiguranta, teama de esec, lipsa de claritate, dezorientare, invalmaseala, nedumerire, … stare de incurcare, incalceala a gandurilor, chiar te simti ametit de atatea ganduri, sisimti ca este foarte greu si foarte complicat.

Am lucrat recent cu o tanara care trecea printr-un astfel de moment: trece in clasa a XII si nu stia ce alegere sa faca cu privire la facultate. Nu stia exact ce alegere sa faca, ce ii place sa faca. Avea cateva optiuni, fie sa mearga la facultate in orasul ei sau la Bucuresti, dar mai venise si o ruda care ii spusese sa mearga in strainatate. Si acum era bulversata si efectic era nauca.

Pana acum cativa ani, probabil ca i-as fi pus intrebari acestei tinere incercand sa descopere ce ii place si poate i-as fi dat cateva sfaturi.

Acum am o unealta cu care eu trec mai usor peste indecizii si cu ajutorul careia imi ajut si clientii: EFT.

Si exact acest lucru am lucrat impreuna cu acea tanara.

Ce am facut de fapt? Am pornit sa aplicam tehnica (o descriere a ei o gasesti aici) si am vorbit despre nehotarea ei, despre lipsa de claritate, despre cat de greu ii este sa ia o decizie.

Am continuat sa aplicam tehnica si sa vorbim, pana ea a simtit o usurare, pana cand a simtit ca nu o mai apasa atat de tare nesiguranta si indecizia. Si a descoperit, ca de fapt nu trebuia sa ia o decizie in acea clipa. Singura a pus foarte multa presiune asupra ei, nimeni altcineva.

Si, de fapt asa se intampla in multe cazuri: punem singuri o presiune foarte mare pe noi, ne incarcam cu ganduri si sentimente negative, fara a ne da posibilitatea de a gasi o solutie.

Ne-am mutat apoi in zona pozitiva vorbind despre cum ar vrea ea sa stea lucrurile in schimb: sa aiba claritate, sa aibe un sentiment de siguranta, sa aibe rabdare si sa isi dea timp.

Cand eliminam toata presiunea, toate emotiile si sentimentele negative, capatam mai multa claritate, avem mai multa incredere, se deschide parca, o alta lume in fata noastra, avem o alta perspectiva asupra lucrurilor.

Ei, cu totul altfel stau lucrurile acum! :)

Gasesti in continuare un exercitiu EFT pe aceasta tema. Este doar ca model, ca punct de plecare. Fii liber sa pui in el propriile cuvinte, propriile sentimente pe situatia ta specifica.

Te invit apoi, sa imi spui cum te-ai simtit si ce s-a intamplat.

[sociallocker id=12289][cherry_button text=”Descarcă exercițiul” url=”https://drive.google.com/file/d/0B4loEt9NCqqwWDIweUdKd096OUE/view” style=”default” size=”large” radius=”5″ centered=”yes” icon=”icon: fa fa-download” target=”_blank”][/sociallocker]

Esti un om minunat si poti face lucruri extraordinare! Succes in tot ce faci!

[/mp_code] [/cherry_col] [/cherry_row]
>