Valori personale

[cherry_row type=”full-width” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto” parallax_speed=”1.5″ parallax_invert=”no” min_height=”300″ speed=”1.5″ invert=”no”] [cherry_col size_md=”12″ size_xs=”none” size_sm=”none” size_lg=”none” offset_xs=”none” offset_sm=”none” offset_md=”none” offset_lg=”none” pull_xs=”none” pull_sm=”none” pull_md=”none” pull_lg=”none” push_xs=”none” push_sm=”none” push_md=”none” push_lg=”none” collapse=”no” bg_type=”none” bg_position=”center” bg_repeat=”no-repeat” bg_attachment=”scroll” bg_size=”auto”] [mp_code]

In viata te ghidezi dupa niste valori personale. Pentru dezvoltarea ta este important sa le constientizezi si sa observi daca sunt valorile tale sau sunt imprumutate. Si mai ales daca aceste valori te sustin sau nu.

Poate inca nici nu stii care sunt valorile tale! Atunci exercitiul ce urmeaza te va ajuta sa le identifici sau chiar sa observi in ce masura ele mai sunt valabile sau nu. E posibil sa se fi schimbat.

Lista ce urmeaza este doar un exemplu. Poti face propria lista cu valori. E necesar doar sa fii atent la modul cum reactionezi in situatii limita si vei identifica lucrurile importante pentru tine.

Alege din lista de mai jos 10 valori. Din acestea 10 taie 5 si raman 5. Din cele 5 ramase, taie 2, si raman 3 valori fara de care nu ai putea sa traiesti. Pe aceastea 3 ordoneaza-le intr-un clasament, in functie de importanta lor pentru tine, locul 1, 2, 3.

Responsabilitate Aventura Frumusete
Provocare Comunitate Competenta
Cultura Educatie Faima
Familie Libertate Adevar
Armonie interioara Autocunoastere Dezvoltare profesionala
Bani Bucurie Bunastare
Calitatea lucrurilor pe care le fac Calitatea relatiilor Calm
Competente Cunostinte Dezvoltare personala
Dragoste, afectiune Hobby-uri Independenta
Influenta Intelepciune Intimitate
Leadership Liniste sufleteasca Loialitate
Masculinitate Natura Onoare
Ordine Pace Prietenie
Puritate Putere Recunoastere
Relatii personale Respect de sine (Self-esteem) Sanatate
Sensul vietii Siguranta Siguranta locului de munca
Sinceritate Spiritualitate Stabilitate
Statut Statut intelectual

Exercitiul ce urmeaza este creat in urma workshopului de la Braila din data de 9 mai, datorita feedbackului unei participante. Vorbeam la un moment de puterea personala, de incredrea in sine. Si am realizat ca atunci cand iti cunosti valorile si aceste valori sunt cu adevarat valori umane inalte, si mai ales, atunci cand traiesti zilnic ghidat dupa aceste valori, puterea ta personala creste zi de zi si esti o persoana cu o puternica incredere in sine.

Asa m-am gandit sa creez un exercitiu ghidat cu EFT (Emotional Frredom Techniques – Tehnica Eliberarii Emotionale) care sa ajute la identificarea valorilor si implementarea valorilor care sa te sustina in ceea ce faci.

 

[sociallocker id=12289][cherry_button text=”Descarcă exercițiul” url=”https://drive.google.com/file/d/0B4loEt9NCqqwRm9YdDk0RTYtSFU/view” style=”default” size=”large” radius=”5″ centered=”yes” icon=”icon: fa fa-download” target=”_blank”][/sociallocker]

Esti un om minunat si poti face lucruri extraordinare! Succes in tot ce faci!

[/mp_code] [/cherry_col] [/cherry_row]
>