Ce este EFT? Tehnicile de Eliberare Emoțională

EFT - tehnicile de eliberare emoțională

EFT - Tehnicile de Eliberare Emoțională sunt un set de metode simple și eficiente ce combină acupunctura cu psihologie modernă. Din acupunctură s-a luat partea de lucru cu sistemul energetic al corpului, pe care nu introducem ace, EFT devenind astfel nedureroase și neinvazive.Combinația cu psihologie modernă implică verbalizarea problemelor cu atenție către emoție – ce simți referitor la problema ta. Scopul EFT este acela de a elimina încărcătura energetică negativă asociată amintirilor traumatice, fie traume cu ”t mic”, fie traume cu ”T mare”.

Iată cum explică Gary Craig modul în care se formează emoțiile negative:

 „Energia circulă prin corp şi e invizibilă pentru ochi. Nu poate fi percepută fără un echipament tehnic performant. Prin analogie, noi nu putem vedea energia circulând nici prin aparatura TV. Știi, totuși, că este acolo, pe baza efectelor sale. Sunetele şi imaginile sunt dovada permanentă că fluxul de energie există. Atât timp cât electricitatea trece prin televizor, în mod normal sunetul și imaginea sunt clare. Dacă s-ar întrerupe circuitele, s-ar produce un zumzăit electric  («zzzzzt»). În mod similar, când sistemul nostru energetic se dezechilibrează (pasul 1) se petrece un efect de «zzzzzt» în interiorul nostru (pasul 2) și apare emoția negativă (pasul 3).
ce este EFT

EFT - Tehnicile de Eliberare Emoțională, au diferite nivele de profunzime:

  • Pentru relaxare – pot fi folosite zilnic, pentru a te elibera de toată încărcătura emoțională de peste zi.
  • Metodă de dezvoltare personală și este necesar să ştii cum să o folosești corect, pentru a vedea rezultate.
  • Vindecare emoțională și fizică pentru rezultate excepționale și o transformare spectaculoasă a vieții tale și ai nevoie de un specialist.

EFT pot fi o soluție acolo unde  nimic nu a funcționat până acum: stagnare în carieră, probleme financiare, probleme în relații, stări de rău fizic, diferite boli (depresie, anxietate, atacuri de panică, frici de toate felurile, foame emoțională, mâncat compulsiv, etc).

„Unul dinte cele mai mari blocaje în a-ți trăi viața pe care ți-o dorești, indiferent de domeniu – bani, relații, sănătate, hobby, profesie – este ceea ce poate fi numit „inamicul tăcut”: emoțiile negative pe care le porți cu tine. De cele mai multe ori nici nu știi că sunt acolo și tocmai din această cauză sunt atât de periculoase.”

Florin Păsat – autor, trainer, speaker, coach

>