Webinar: Cum îți afectează viața cele 5 răni emoționale și cum să le recunoști la tine și la ceilalți

Fericirea vine din ceea ce suntem, nu din ceea ce facem noi sau ce fac ceilalți pentru noi.

Ești o persoană perfecționistă, cauți să faci totul fără greșeli?

Treci prin tot felul de dificultăți și/sau suferi de multe probleme de sănătate?

Îți place să te simți utilă și îți oferi ajutorul în orice situație? Te ocupi de toți cei din jurul tău și de multe ori uiți de tine?

Ai fost înșelată de partener sau ți-e teamă să pui capăt unei relații toxice? Ești o persoană responsabilă, puternică și ambițioasă care nu are nevoie de ajutorul celorlalți pentru că poți să le faci pe toate (iar ei trebuie să vadă asta)?

Toate acestea pot fi semne că suferi de o rană emoțională.

Fiecare dintre noi, fără excepţie, poartă în interior, adânc ascunse, mai mult sau mai puţin conştientizate, răni emoţionale.

Pe unele dintre ele le moştenim genetic de la unul dintre părinţi sau de la ambii, care, la rândul lor, le-au primit de la părinţii lor. Dacă nu au reuşit să le descopere şi să le vindece, ele nu au dispărut, ci s-au perpetuat, fiind transmise copiilor.

Ce este o rană emoțională?

O rană emoțională este o cantitate de energie reziduală nevindecată pe care o duci cu tine pe parcursul vieții tale, în tot ceea ce faci. Aceasta ajunge să îți influențeze viața și orice ai face sau oriunde te-ai duce, o vei retrăi. Și, atenție, dacă nu găsești pe cineva care să îți provoace aceeași rană emoțională, vei căuta să ți-o provoci singur pentru că aceasta reprezintă un climat emoțional în care te-ai învățat să trăiești și care reprezintă realitatea ta interioară.

Ceea ce ne face să suferim nu este ceea ce trăim, ci reacția noastră la ceea ce ni se întâmplă, din cauza acelor răni nevindecate

Rănile emoționale și arhetipurile feminine

Arhetipurile feminine sunt manifestări care provin din inconștientului colectiv feminin astfel încât, mai mult sau mai puțin conștient, fiecare femeie le întruchipează. Însă atât timp cât le manifești conștient îți va fi mult mai ușor să jonglezi cu ele și nu vor pune stăpânire pe tine. De asemenea, arhetipurile feminine sunt oglinda interioară spre ceea ce te satisface sau te frustrează. De obicei, oamenii, fără să realizeze, ne văd prin prisma acestor arhetipuri și deci comunică sau se comportă cu noi în consecință.

De ce sunt importante arhetipurile feminine? Pentru că fiecăruia îi corespunde o rană emoțională. Înțelegând fiecare arhetip te vei înțelege pe tine mai bine și vei conștientiza de ce s-a format acea rană emoțională.

Vindecarea rănilor noastre este posibilă dacă:

 • Recunoaștem rana și masca pe care o purtăm
 • Ne iertăm pe noi înșine și pe cei care ne rănesc sau ne-au rănit
 • Începem să ne acceptăm și să ne iubim pe noi înșine așa cum suntem
 • Redevenim noi înșine, încetând să mai credem că mai avem nevoie de o mască pentru a ne proteja

Prima etapă în vindecarea unei răni constă în a o recunoaşte şi a o ACCEPTA, fără a fi însă de acord cu faptul că este normal să existe în noi. A o accepta înseamnă a o privi, a o observa, ştiind că a avea încă situaţii de rezolvat face parte din experienţa fiinţelor umane.

 Cum îți dat seama dacă ai o rană emoțională? Dacă te regăsești în cel puțin o situație din cele de mai jos, înseamnă că ai o rană emoțională nevindecată:

 • Ți-e frică să îți exprimi nemulțumirile, în familie sau la job
 • Nu poți să spui „nu” chiar și atunci când simți din toți rărunchii că ar trebui să o faci
 • Ți-e frică să pui capăt unei relații, chiar dacă vezi că nu mai merge
 • Simți că partenerul te manipulează și se folosește de tine
 • Consideri că este firesc să te sacrifici și să le faci tu pe toate
 • Ți se pare normal să suferi pentru că ești femeie
 • Trăiești tot timpul cu sentimentul de vină că i-ai rănit pe cei dragi cu alegerile tale
 • Îți este rușine să spui că nu mai poți sau nu știi, să îți recunoști limitele
 • Ești foarte timidă, iar asta te împiedică să avansezi în carieră, deși ești cu mult mai capabilă decât alții
 • Nu reușești să rezolvi o problemă care te macină de mult timp
 • Îți este greu să acţionezi pentru a clarifica o situaţie sau o relaţie
 • Nu te simți iubită
 • Nu ai suficientă energie şi chef de viaţă pentru a face ceea ce îţi propui
 • Te simți singură și epuizată
 • Ți se întâmplă frecvent să pierzi lucruri sau oportunități

Rana emoțională este hrănită de o cantitate reziduală de energie nevindecată. Asta înseamnă că deși tu ești fizic aici, în luna august a anului 2021, mental și emoțional ești în anul 2008 sau 2005 și așa mai departe pentru că ai o rană emoțională care te conectează cu acea perioadă a vieții tale  în care nu ai putut, nu ai știut să te vindeci și ai continuat să procesezi tot ce s-a întâmplat în viața ta în acord cu rana emoțională respectivă. 

Rănile emoționale pot fi la fel de periculoase și în copilărie, și în adolescență și în perioada adultă, dar rănile din copilărie sunt încărcare cu o semnificație aparte pentru că atunci suntem într-o perioadă de formare și spirituală și emoțională și mentală, prin urmare suntem mult mai vulnerabili și predispuși să adoptăm comportamente care nu ne aparțin, pe care nu le trecem prin filtrul rațiunii. De aceea este important să vedem care sunt aceste răni emoționale și cum se diferențiază între ele.

Acordă-ți timp. Orice situație prin care treci acum, oricât de grea ți s-ar părea, are o soluție. Webinarul din 6 septembrie îți va clarifica toate aceste informații, vei conștientiza care este cauza profundă a situațiilor prin care treci și afla ce poți să faci ca să le rezolvi.

Ce vei obține în urma acestui webinar:

 • Vei învăţa originea formării fiecărei răni a sufletului şi vei reuşi să le identifici la tine şi la ceilalţi.
 • Vei reuşi să recunoşti momentul în care se activează fiecare rană a sufletului
 • Vei afla cărui arhetip feminin îi corespunde fiecare rană emoțională
 • Vei descoperi care sunt cele 5 măşti care se ascund în spatele celor 5 răni ale sufletului şi care sunt atitudinile, emoţiile şi comportamentele specifice fiecărei măşti.
 • Vei afla care sunt caracteristicile fizice ale fiecărei răni emoționale (corpul reflectă fidel ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.)
 • Vei ști să recunoști rănile sufletești în ceilalți și astfel vei fi mai tolerantă și îi vei privi cu dragoste și compasiune pe ceilalți.
 • Vei obține mai multă claritate privitor la blocajele tale și cum să le depășești 

Acest webinar este pentru tine dacă:

 • Eşti coplesită de emoţiile tale (furie, frică, tristeţe, gelozie, nesiguranţă) şi nu înţelegi cum le mai poţi gestiona.
 • Îţi este teamă de respingere, abandon, trădare, umilinţă şi/sau nedreptate.
 • Ai impresia că eşti egoistă dacă te pui pe tine pe primul plan, motiv pentru care alegi să acţionezi invers faţă de cum îţi dictează vocea interioară (exemplu: spui “DA” când ai vrea să spui “NU”, preferi să minţi în loc să spui adevărul din teamă că răneşti pe cineva drag).
 • Vrei să conştientizezi şi să înţelegi cauza reală pentru care te simţi deprimat(ă), lipsit(ă) de energie, fără motivaţie şi chef de viaţă şi să regăseşti armonia în relaţia cu tine şi cu cei din jurul tău.

Când are loc?

Luni, 6 septembrie, de la ora 18.30 la 21.00

Locație: la tine acasă (va avea loc online pe Zoom)

Preț: gratuit

Ce spun cei care au participat la acest webinar:

Mă bucur că mi-am dat șansa sa fiu acum, aici, cu voi! Mulțumesc pentru ceea ce împărtășiți! informațiile sunt utile pentru clarificare interioară. M-a bucurat să o ascult pe Cristina, un om cald care împărtășește din cunoașterea sa cu multă claritate și coerență. Mulțumesc cu recunoștință! Am mai făcut unele conștientizări.

– Marilena

Și eu mă regăsesc în arhetipul femeii mistice. Are foarte mult sens pentru mine. Mereu m-am chinuit să îmi găsesc locul, mereu am fost confuza pentru că nu îmi erau validate stările și asta efectiv mă făcea să cred că sunt nebună. Are mare sens pentru mine. Mulțumesc mult!

– Cristiana

Uau! M-am simțit mereu ca o Cassandră … mereu mi-au fost invalidate „premonițiile”, intuițiile, ceea ce m-a făcut să mă simt frustrată și să mă închid. Cred că asta a fost o cauză a agresivității mele.

– Valentina

Minunat! Am aflat multe lucruri importante care mi-au clarificat unele aspecte care m-au provocat mereu.

– Elena

Cristina mi-a fost, totodată, exemplu în ceea ce privește conștientizarea și asumarea valorii de sine, deschiderea spre schimburi de energie care să ne hrănească spiritul feminin creator, mi-a amintit că a cere Universului e un pas esențial spre manifestare  (așadar, îndrăznesc mai mult pentru mine și mă ascult mai atent, mulțumesc!). Așezând noile piese de puzzle în povestea mea, mi-a fost mai clar cine mi-am asumat să fiu, printre ce Umbre și Daruri am dansat și unde trebuie să mai lucrez cu mine pentru aduce în lumină frumusețea a ceea ce sunt și pot deveni.  Sunt recunoscătoare pentru încrederea dăruită, revelarea bucuriei de a trăi împletită cu eficiența de a face și pentru că privesc spre celelalte femei frumoase și puternice care binecuvântează această lume cu și mai mult respect, admirație și deschidere. Cristina, ești una dintre ele și sunt onorată pentru întâlnirea noastră!

– Emilia

Fă cunoștință cu trainerii!

Eu sunt Nicoleta Nistor, practician acreditat EFT și MR Reimprinting și autor al cărții „Emoții sub lupă”. De 7 ani susțin oamenii care au fost puternici prea mult timp și care au ajuns la suferință emoțională, să își găsească lumina din ei, pentru a trăi în mod autentic și în armonie.

Nicoleta Nistor - terapeut EFT

Sunt Cristina Eremia și sunt psiholog, career coach și trainer cu peste 15 ani de practică individuală și organizațională, cu formare în NLP, Gestalt și Art Terapie. Am ales coaching-ul ca profesie deoarece iubesc contactul profund cu oamenii, cred ca avem resurse pe care nu le folosim si care se pot activa in relație cu o conștiință oglinda, care poate atinge prin cuvânt și prezenta zone insuficient valorizate. Cred în Oameni și în actualizarea potențialului lor latent, cred în Valoare și valori. Cred că orice om are nevoie de atenție, conținere și relație pentru a se înțelege, a se dezvolta și a-și optimiza modul de funcționare. Mă găsești pe transformationart.net

>